Wat doen wij?

Buitengewoon & zo

Buitengewoon en zo is een webwinkel met bijzondere accessoires voor gebruik en decoratie. Wij laten wij ons inspireren door de natuur en de sfeer van weleer. In onze winkel vind je een verscheidenheid aan stoere, landelijke spulletjes, veelal met de hand gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, leisteen, katoen, en metaal. Wij houden van eerlijke productie, en veel van onze producten zijn handgemaakt in Holland.

In ons atelier maken wij tekstplanken, en zoek je een bepaalde tekst, bepaalde kleur of stijl die bij jou past, dan maken wij de planken ook naar jou wens! Mooie Scandinavische producten van Zweedse ontwerpers als Agneta Livijn en Anna Bilén vind je ook in onze winkel; handgemaakt servies en keukendoeken van Eco-katoen. Wij zijn continu op zoek naar bijzondere producten en onze collectie zal regelmatig wisselen. Zo kunnen wij onze collectie ook met recht buitengewoon houden.

Onze merken

In onze winkel vind je mooie producten van de Nederlandse merken Puur zeepSweet and simple things, en krijtverf van Old Touch. Wij hebben mooie items van Zweedse ontwerpsters: van Agneta Livijn hebben wij handgemaakt robuust servies en van Anna Bilèn hebben wij een aantal items uit haar linnencollectie (van Ecokatoen) Shyness. Deze merken zijn exclusief door ons aangekocht op de beurs in Stockholm.

Wist je dat wij de goedkoopste leverancier zijn van Old Touch krijtverf? Je kunt bij ons 24 uur per dag bijzondere tuin- en woondecoraties bestellen. De meeste artikelen zijn voorradig en kunnen binnen enkele dagen geleverd worden. Wij zullen uw bestelling met zorg verwerken. Op al onze leveringen en overeenkomsten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing, welke op de website te vinden zijn.

 Old Touch Krijtverf

Wat is krijtverf? 
Krijtverf is een muur- en meubelverf die zich onderscheidt van andere verfproducten door de toevoeging van natuurlijke pigmenten en krijt. Dankzij deze toevoegingen krijgt de verf een matte en poederige uitstraling die zorgt voor het effect waardoor krijtverf zo populair is. 

Waar kan ik krijtverf allemaal voor gebruiken?
Naast muren kun je krijtverf ook gebruiken op hout, terracotta, steen, behang, aluminium etc.. Eigenlijk kun je de verf bijna overal op gebruiken. Hou er wel rekening mee dat de verf op waterbasis is en dat een eventuele (matte) vernis dus ook op waterbasis dient te zijn, de speciale sealer van Old Touch is daar uitermate geschikt voor. De krijtverf is ook buiten toepasbaar, het is echter wel een product op waterbasis, daarom raden wij je aan als afwerking onze matte lak te gebruiken. 

Hoe breng ik krijtverf aan?
Aangezien de verf zeer makkelijk te verwerken is, ben je vrij in de manier waarop je krijtverf aanbrengt, met de borstel, roller of zelfs met een oude handdoek of spons. Ook airless is een optie. De krijtverf kan direct op de ondergrond aangebracht worden, een primer is over het algemeen niet nodig. Voor meubelen wordt wel geadviseerd om deze licht op te schuren. Let op met houtsoorten als teak en eiken. Vaak zijn deze behandeld met een soort olie die er moeilijk af te schuren is, na het verven kan het voorkomen dat er gele vlekken ontstaan. Dit kan voorkomen worden door het meubel voor het verven te behandelen met een primer. 
Omdat de verf meer open staat als een standaard verf is het verstandig om uw meubel af te werken met onze (matte) sealer of wax. 

Hoeveel verf heb ik nodig?
Met een blik van 1000 ml liter verf je ongeveer 7 a 10m², afhankelijk van de ondergrond. Hou er rekening mee dat je voor het beste resultaat altijd twee lagen dient aan te brengen. De tweede laag zal het rendement per m² hoger zijn. 

Kan ik de krijtverf ook mengen?
Ja, dat kan. Alle kleuren zijn onderling mengbaar.  Zorg wel dat je altijd voldoende mengt, een tweede keer dezelfde kleur mengen is moeilijk! 

Wat doe ik met mijn verfresten?
Hoewel onze krijtverf een natuurlijk product is adviseren wij toch om eventuele resten naar een inzamelpunt voor chemisch afval te brengen. Houd ook kinderen en huisdieren buiten bereik van de verf.